Lezen

Hele fijne boeken over creativiteit, inspiratie en ondernemen op een rijtje:


bigmagicBIG MAGIC – Elisabeth Gilbert

Big Magic is een boek wat ik een een ruk heb uitgelezen om het vervolgens nóg een keer te lezen met een aantekeningenschrift ernaast, waarin ik alle voor mij belangrijke inzichten opschreef. Tijdens het lezen had ik zó veel momenten van herkenning.
Elisabeth Gilbert omschrijft het creatieve proces, het ontstaan van ideeën, en ook het weer verdwijnen ervan zó raak, dat ik soms het idee had dat ze in míjn hoofd heeft gekeken. Maar tegelijk ontstond het besef dat het universele processen zijn, die waarschijnlijk elke maker op zijn eigen manier ondergaat. Big Magic was een openbaring. Ik ga het zéker nog een keer lezen.


artincART INC.  –  Lisa Congdon

Een van mijn favoriete boeken van het afgelopen jaar was Art Inc. van illustrator Lisa Congdon. In haar boek vertelt ze heel duidelijk en praktisch hoe je een succesvolle carrière kunt opbouwen als kunstenaar. Ze geeft talloze voorbeelden en heldere tips hoe je je creatieve passie om kunt zetten naar een goedlopend bedrijf. Ze leert je om doelen te stellen, een marketing plan op te zetten, nieuwe mogelijkheden te vinden om te werk te verkopen en hoe je social media kunt gebruiken om je werk te promoten. Maar ook hele droge kost als het bijhouden van een gedegen administratie, copyright en prijsbepaling weet ze in haar boek op een hele prettige manier uit te leggen. Daarnaast word ik heel blij van de vormgeving van het boek. De kleuren, het lettertype, de illustraties in pictogramstijl en de afgeronde pagina-hoeken maken het een feest om te lezen.

 


howblogsworkHOW BLOGS WORK  –  Stefanie Duval

Het boek How Blogs Work van Stefanie Duval is voor mij een eye-opener op gebied van blogs schrijven. Als illustrator ben ik vaak wat minder handig met schrijven en in dit boek staat op een hele leuke en heldere manier uitgelegd waar je op moet letten bij bloggen, en wat je beter niet kunt doen. Écht een aanrader voor beginnende bloggers, maar zeker ook nuttig voor mensen die al langer het internet sieren met hun schrijfsels.